You are currently viewing Защо да купувате нов матрак?

Защо да купувате нов матрак?

Защо да купувате нов матрак?

Няма нищо по-хубаво от това да се сгушите в удобно и уютно легло в края на деня, за да си осигурите така необходимия качествен сън.

Всички знаем колко много се нуждаем от сън, за да функционираме правилно. Когато преживеем нощ, изпълнена с мятане, тревоги, разочарование и гняв. Просто не можем да оцелеем без сън и има много фактори, които, разбира се, влияят на това колко добре спим.

Още през 1894 г. руски учен установява, че ако държи кученцата в постоянна активност и без сън, те за съжаление умират след няколко дни. Подобни ефекти са изследвани и при хора – наблюдава се намаляване на умствената бдителност, осъзнатост, концентрация и силна умора. В предишната ни статия разгледахме подробно лишаването от сън и загубата на памет, за да разберем дали двете явления са свързани.

Ние сме големи почитатели на добрия сън през целия ден, всеки ден! Една от най-честите причини хората да изпитват недоспиване е матракът, в който са инвестирали. Никога не е твърде рано или твърде късно да си купите ортопедичен матрак, за да подобрите съня си и да го направите по много начини – матракът е само отправната точка.

Често задавани въпроси за матраците

Кога трябва да сменям матрака си?

Матракът трябва да се сменя на всеки 7 години. Тъй като ги използваме толкова често, не сме наясно с тяхното износване и то често остава незабелязано. Съветът по съня също така заяви, че след 7 години матракът ви ще е претърпял повече от 200 000 часа износване, загуба на течност и натрупване на мъртви кожни клетки.

Какъв размер е подходящ за мен?

В зависимост от височината ви и от това колко пространство искате да имате за спане.

Кой е най-добрият материал за матрак?

Това зависи и от собственото ви ниво на комфорт, вида на спалното помещение и специфичните ви изисквания.

Всички матраци ли трябва и могат да бъдат обърнати?

Повечето матраци трябва да се обръщат редовно, за да се разпредели равномерно износването. Въпреки това има матраци, коитне могат да се обръщат. Можете да получите тези инструкции при разглеждане или закупуване на матрак.

Какви са различните видове матраци?

Съществуват 5 различни вида матраци, всеки от които е подходящ за различни типове хора: матраци с покет пружини, латекс, мемори пяна, фибри и естествени пълнители и матраци без пружини.

Матраци с Бонел пружини, какво представляват, плюсове и минуси

Как да разберете дали имате нужда от нов матрак?

Матраците невинаги имат очевидни признаци, които показват, че е време за смяна на матрака. Ето някои признаци, за които да внимавате.

  • Сънят внезапно е по-болезнен
  • Редовно се мятате и обръщате
  • Матракът има вдлъбнатини.

Предимства на нов матрак

Новият матрак е не само небесен комфорт, който ще ви осигури луксозен сън, но и различни ползи за здравето. Побързайте да си купите матрак в Киев с отстъпка!

Подобряване на състоянието на тялото – Тъй като прекарваме много часове в леглото, не е чудно, че матраците оформят формата ни и свикват с нея. Въпреки това той може да причини болки по цялото тяло, ако матракът е силно износен и не ни осигурява необходимата опора, докато си почиваме. Преминаването към чисто нов матрак ще вдъхне нов живот на леглото ви и на тялото ви.

Премахване на алергените – Както споменахме през годините, върху матрака се натрупват прах, мръсотия, мъртви кожни клетки и други неприятни елементи, които не е ;необходимо да изброяваме. Всички те по същество са алергени и могат да ни причинят сериозни заболявания. Когато сменяте матрака си, се отървавате от мъртвите кожни клетки, праха и мръсотията! Можете да се насладите на сън без симптоми!

Вашият коментар